KOIR (THE VOICES)

Sebuah kumpulan seni vokal di Pusat Kebudayan Universiti Sains Islam Malaysia. Terdiri daripada 57 orang mahasiswa dan mahasiswi yang bergiat aktif dalam kumpulan seni koir ini. Kumpulan ini diajar oleh seorang tenaga pengajar iaitu Cikgu Azizul yang mengajar pada setiap hari khamis bertempat di Studio Latihan Pusat Kebudayaan USIM.

Objektif kumpulan ini adalah untuk melahirkan seseorang yang mengetahui teknik nyanyian dengan betul dan bagi mangasah bakat nyanyian secara berkumpulan serta menghubungkan intergrasi aqli dan naqli.

Kumpulan seni merupakan kumpulan yang melakukan persembahan di majlis konvokesyen dan majlis-majlis rasmi yang dianjurkan oleh Pusat Kebudayaan dan USIM. Kumpulan ini adalah kumpulan yang bernyanyi secara nyanyian berkumpulan.