MUZIK MODEN (THE BACHELORS)

The Bachelors merupakan sebuah kumpulan seni muzik di dalam kelab Urusetia Kesenian Pelajar di bawah bimbingan Pusat Kebudayaan USIM. Ditubuhkan pada tahun 2008. Ahli kumpulannya terdiri daripada mahasiswa USIM dan dilatih oleh jurulatih dari ASWARA; Encik Izmer.

Antara objektif penubuhan kumpulan seni ini adalah untuk mencari bakat-bakat muda dalam instrument muzik moden. Selain itu, dapat mempelajari teori dalam muzik serta dapat menggilap bakat seni muzik dalam ahli kumpulan.

Kumpulan seni berfungsi membuat persembahan bagi setiap program yang dianjurkan oleh Pusat Kebudayaan USIM. Kumpulan seni dapat melahirkan pelajar yang mahir dalam memainkan muzik moden seiring dengan perkembangan dan arus pemodenan zaman kini dan agar pelajar-pelajar tidak ketinggalan zaman.